A meccsmester.hu blogja

MeccsMester

Szombaton zár a holland bajnokság

2017. május 13. - meccsmester

Az utolsó fordulót játszák ma a holland bajnokságban, ahol még a bajnoki cím kérdése is nyitott. A Feyenoord és az Ajax között 1 pont a különbség, az előbbi javára, de az Ajaxnak nem elég egy döntetlen, mindenképpen győzniük kell idegenben a 12. Willem II ellen. A Feyenoord otthon játszik, nekik jó az iksz is, a 9. helyezett Heracles jön hozzájuk vendégségbe. 

1200px-eredivisie_logo_svg.png

A bajnoki cím a Bajnokok Ligája csoportkörét is jelenti a bajnok számára, a második helyett BL selejtezőt játszhat.

A 3. helyezett már biztosan a PSV Eindhoven lesz, ők a Zwolle ellen tét nélküli mérkőzést játszanak a hétvégén, jövőre pedig az Európa Ligában kezdhetik meg a nemzetközi küzdelmeket. 

A 4-7 helyen végző 4 csapat az Európa Liga részvételért játszik még rájátszást mérkőzéseket az alapszakasz lezárását követően.

Az alsóházban többen is küzdenek a kiesés ellen. A 18. Go Ahead Eagles biztos kieső, a 16-17 helyezettnek pedig kiesés elleni találkozót kell játszania a másodosztályú, feljutásra aspiráló csapatok ellen. Érdekesség, hogy a kiesés ellen küzdő 3 csapat ( a Roda, a Sparta Rotterdam és a Nijmegen) mindegyike idegenben játsza utolsó mérkőzését, így elég nehéz megjósolni, mi lesz majd a végeredmény.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://meccsmester.blog.hu/api/trackback/id/tr7912501677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása